Dňa 29. 4. 2025 SOŠ obchodu a služieb Jána Bocatia v Košiciach a Košický klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov organizovala VIII. ročník medzinárodnej súťaže KOŠICKÝ KUCHÁR 2025 a VIII. ročník JARNEJ GASTRONOMICKEJ VÝSTAVY JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV. Súťažilo sa v niekoľkých kategóriách, v kategórii kuchár Junior varil naživo pred komisármi, hodnotiteľmi náš žiak, Torsten Šebeň, z I. A triedy. Jeho úlohou bolo pripraviť pokrm v časom limite 50 minút z kačacích pŕs a medvedieho cesnaku. Na súťaž ho pripravovala Mgr. MVDr. Juliana Mihályová. Náš pokrm sa nazýval Pečené kačacie prsia, slivkové demi glace, šošovicové ragú s jarnou zeleninou, rebarborou a medvedím cesnakom. Umiestnili sme sa v striebornom pásme, čo je výborný výsledok. Gratulujeme a prajem veľa úspechov pri rozvíjaní odborných zručností.
MVDr. Juliana Mihályová