V našej škole sme privítali dňa 16. 4 2025 známeho šéfkuchára Jaroslava Žideka, ktorý sa stretol so žiakmi v rámci ich odborného vzdelávania v cvičnej kuchyni. Vybraní žiaci na tomto workshope pripravovali jedlá pod dohľadom tohto šéfkuchára. Ema Iľková z V. A uvarila hráškovo-mätový krém, Tamara Bednárová z V. C upiekla snehové špice s matchou a limetkovým krémom a Torsten Šebeň z I. A pripravoval pečené kačacie prsia, šošovicové ragú so zeleninou a rebarborou. Pán Židek odovzdával svoje praktické skúsenosti žiakom, vymieňal si s nimi názory na prípravu spomínaných pokrmov a dezertu, zaujímal sa o ich skúsenosti z praxe. Diskutovalo sa aj o plánoch študentov po ukončení školy. Žiaci s nadšením prijali toto stretnutie a radi by absolvovali podobné workshopy aj v budúcnosti s cieľom rozvíjať svoje odborné zručnosti v rámci gastronómie.